Collectief pensioen

Collectief pensioen

Collectief pensioen advies voor werkgevers

Buro Zwiers geeft een volledig en onafhankelijk advies over collectief pensioen voor werkgevers. Dit heldere advies op het gebied van ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheidspensioen geeft u als werkgever inzicht in de mogelijkheden en de te maken keuzes. Het kan hierbij gaan om een verzekerde regeling (collectief pensioen) maar ook om een bedrijfstakpensioenfonds.

Offerte collectief pensioen

Onze werkwijze bij collectief pensioen

U wordt stap voor stap begeleid in het pensioenadviestraject en u krijgt voldoende informatie om zelf doordachte keuzes te maken. Alle advisering wordt gedaan conform de richtlijnen zoals uitgevaardigd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). En wij adviseren alleen op basis van urendeclaratie of een vaste vooraf besproken vergoeding.

Voorbeeld opdrachten collectief pensioen advies voor bedrijven

 • Pensioenadvies voor werkgevers die overwegen een pensioenregeling aan te bieden
 • Verlening van een collectief pensioencontract
 • Begeleiden pensioencontracten rechtstreeks bij een verzekeraar, zoals bij Centraal Beheer of Zwitserleven
 • Marktonderzoek naar geschikte verzekeraar/pensioenfonds
 • Second opinion pensioenregeling
 • Begeleiden omzetting van pensioenregeling
 • Controle of een bedrijf verplicht aangesloten moet zijn bij een CAO of BPF
 • Begeleiding bij bedrijfsovernames, fusies en samenwerking (Due Diligence)
Offertte pensioenadvies werkgever

Belang van goed advies over bedrijfspensioen

De afgelopen jaren is de wetgeving op het gebied van pensioenen behoorlijk gewijzigd. En er komen met het pensioenakkoord weer ingrijpende maatregelen aan. Daardoor is het overzicht vaak zoek en is er behoefte aan een eenvoudig overzicht van de mogelijkheden en te maken keuzes. Ook het financieel belang is enorm. Het bedrijfspensioen staat weliswaar niet op de balans maar vertegenwoordigt niet zelden een waarde van enkele miljoenen euro’s.

Ook de kosten voor een marktconform bedrijfspensioen, uitgedrukt in de loonsom, zijn hoog. Een pensioen kost al gauw tussen de 10% en 15% van het loon. Het niet goed afstemmen van de pensioenregeling op de behoeften en wetgeving kan voor de werkgever een aanzienlijk financieel risico betekenen.

Werknemerspensioen vergelijken bij verschillende verzekeraars

Door jarenlange ervaring en een directe aanpak kunnen wij een kwalitatief hoogwaardig advies tegen een scherpe prijs aanbieden! Er wordt bij de selectie van een pensioenverzekeraar of premie pensioen instelling (PPI) altijd een brede vergelijking aangeboden. Vaak wordt er een vergelijk gemaakt van meer dan 9 aanbieders van het werknemerspensioen! Ook kunnen wij uw huidige offerte voor een pensioenregeling vergelijken. Zo weet u zeker dat u altijd een eerlijke premie betaalt voor het werknemerspensioen.

Offerte werknemerspensioen

Beheer van collectief pensioen

Wilt u ook alles in één keer doorgeven op het gebied van pensioen en inkomensverzekeringen (ziekteverzuim, WGA-hiaat, WIA-excedent, arbeidsongeschiktheidspensioen), dan bent u bij ons op het juiste adres. We verzorgen niet alleen het doorgeven van mutaties, maar zorgen ook dat de verzekeraars en pensioenuitvoerders (PPI) alle polissen en documenten juist opleveren.

Pensioen regelen voor werknemers

Speelt bij u ook één van onderstaande vragen? Dan kan Buro Zwiers u zeker van dienst zijn.

 • Wat is een goede pensioenregeling voor mijn organisatie?
 • Hoe moet ik de pensioenregeling aanpassen in verband met het pensioenakkoord?
 • Begrijpen mijn werknemers wat er aan pensioen geregeld is en wat het kost?
 • Mijn collectieve pensioencontract loopt af, welke stappen moet ik nu ondernemen?
 • Is onze pensioen wel marktconform qua kosten, dekkingen en mogelijkheden?
 • Wanneer is er bij ons voor het laatst een CAO- of Bedrijfstakpensioenfonds-check gedaan?

De antwoorden op bovenstaande vragen zijn vaak niet paraat. Maar gezien het grote financiële belang van pensioen voor de onderneming is het wel noodzakelijk dat u zelf exact weet hoe het zit. Een collectief pensioenadvies geeft inzicht en helpt u bij het maken van keuzes. Ook ondersteunen wij u bij het onder de aandacht brengen van deze kostbare en belangrijke arbeidsvoorwaarde bij uw medewerkers. Bel 0172 245 955 om direct in contact te komen of kies voor één van de onderstaande formulieren.